keskiviikko, 12. maaliskuu 2008
Vadelmainen pätkiskakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
6 patukkaa pätkistä (tai maun mukaan niin monta kuin haluaa)
3 munaa
Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe) keskenään. Sulata rasva ja lisää paloitellut pätkikset rasvan joukkoon, sekoita. Lisää rasvan sekaan myös jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, sitä ei kuitenkaan tarvitse vatkata. Paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.
Täyte:
Rahkaa
Vadelmahilloa
Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
Koristeeksi voi laittaa vielä esim. vadelmia.
Pahoittelen tummaa ja muutenkin huonoa kuvaa. Tajusin ottaa sen vasta kun kakusta oli enää tuo pala jäljellä.
Kommentit